Voor leraren

U kunt zich tot 1 augustus 2017 aanmelden en registreren op registerleraar.nl.

Van vrijwillig naar nieuw register: wat betekent het voor u als leraar als u zich heeft aangemeld?

  • Geregistreerde leraren kunnen hun portfolio na 1 augustus 2017 gewoon in het vrijwillige register blijven bijhouden en zij kunnen hun opgebouwde portfolio vanaf 1 augustus 2018 meenemen naar het nieuwe register.
  • Alle leraren zowel aangemeld als geregistreerd  in het vrijwillige register hebben via de Deelnemersvergadering (DV) automatisch zeggenschap over onderwerpen die belangrijk zijn bij de inrichting van het nieuwe lerarenregister.
  • Alle leraren zowel aangemeld als geregistreerd  in het vrijwillige register kunnen een afgevaardigde van de Deelnemersvergadering kiezen, alleen bevoegde leraren kunnen als afgevaardigde gekozen worden.
  • Alle leraren zowel aangemeld als geregistreerd in het vrijwillige register ontvangen bij inschrijving in het nieuwe lerarenregister een aantal punten of uren (afhankelijk van de eenheid die in het nieuwe register gaat gelden) als waardering voor deelname in het vrijwillige register. 
  • Nog openstaande verzoeken van aangemelde leraren tot registratie en aangeboden professionaliseringsactiviteiten ter validatie worden afgehandeld.

Lees meer over het vrijwillige en nieuwe register