• Uw registratie

• Ik ben leraar. Hoe kan ik mij registeren op registerleraar.nl?

Als leraar po, vo, s(v)o of mbo kunt u zich inschrijven op www.registerleraar.nl als u bevoegd bent als leraar. U gaat naar ‘aanmelden als leraar’ en maakt een account aan. U ontvangt hiervan een bevestigingsmail met een activeringslink. Na het activeren van uw account vult u de gevraagde gegevens in en voegt u een foto of een scan van uw diploma(‘s) toe. Dan klikt u op ‘registratie aanvragen’. Binnen 10 weken (meestal eerder) wordt uw bevoegdheid gecontroleerd door registerleraar.nl en ontvangt u hiervan bericht.

• Ik ben geregistreerd, maar niet vindbaar onder ‘zoek een leraar’.

Uw naam wordt zichtbaar nadat uw registratieaanvraag is goedgekeurd.

• Inloggen en account

• Aan welke criteria moet mijn wachtwoord voldoen?

Uw wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn, een hoofdletter en een cijfer bevatten.

• Wat moet ik doen als ik mijn e-mailadres wil wijzigen?

Via uw accountgegevens in uw registerdossier kunt u zelf uw e-mailadres wijzigen.

• Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord vergeten ben?

Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u klikken op ‘Wachtwoord vergeten?' Deze knop kunt u vinden op de inlogpagina ‘Mijn Register’. Vervolgens voert u uw e-mailadres in, waarna het wachtwoord opnieuw naar uw e-mailadres gestuurd wordt. Ontvangt u geen e-mail met wachtwoord? Bekijk ook uw map met ongewenste e-mail.

• Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord wil wijzigen?

Wilt u uw wachtwoord wijzigen, dan kunt u dit doen onder ‘Accountgegevens’. Vervolgens voert u uw huidige wachtwoord en daaronder uw nieuwe wachtwoord in. Dan klikt u op ‘opslaan’.

• Mijn account is geblokkeerd nadat ik mijn wachtwoord driemaal verkeerd heb ingevuld. Wat moet ik doen?

Neem contact op via info@registerleraar.nl onder vermelding van uw naam, e-mailadres en de naam van uw school. Uw account wordt dan zo spoedig mogelijk gedeblokkeerd.